Hírek Előadások Karitatív Életmód, gyógyítás Szellemi tanítások
Bemutatkozás | Kiadványaink | Tanfolyamok Keresés | Webáruház | Kapcsolat
Egészséges életmód alapjai Manifesztum
Kiadványaink kedvezményesen megvásárolhatók webáruházunkban (webaruhaz.napfenyes.hu)
vagy személyesen belvárosi irodánkban!

Ave Maria

Ave Maria könyvAz emberiség ősidők óta hitte és tudta, hogy létezik egy égi édesanyánk, aki olyan szeretettel és gondoskodással figyel minden egyes emberre, ahogy a földi édesanyák saját gyermekükre. Az Égi Szűzre már a kereszténység előtti kultúrákban is úgy tekintettek, mint az élet és születés isteni anyjára. Hozzá fohászkodtak gyermekáldásért és a föld termékenységéért egyaránt. Minden kultúrában tisztelettel fordultak felé, akit az egyiptomiak Ízisznek, a görögök Szófiának, a magyarok pedig Nagyboldogasszonynak neveztek. A magyarság számára különös jelentősége van az Ő tiszteletének, hiszen István király neki ajánlotta fel országunkat, amelyet így „Regnum Marianum”-nak, azaz Mária országának neveztek el.

A mai erősen férfias világunkban különösen fontos, hogy az Isten-Anyával való kapcsolatunk erősítése révén rátaláljunk azokra a női minőségekre, amelyek a befogadás, elfogadás, odaadás, szolgálat, együttérzés, gondoskodás, a természet szeretete és minden élet tisztelete révén valósulnak meg bennünk. Hallgassunk a szívünkre, figyeljünk a megérzéseinkre, éljük meg és fejezzük ki az érzelmeinket, hiszen ezek által is Őhozzá kerülünk közelebb.

A keresztény tanítások szerint az Égi Szűz a kegyelmi erők közvetítője és Ő az, aki képes minket elvezetni Krisztushoz. Hagyjuk hát, hogy az Isten-Anya elküldje hozzánk bölcsességét, megérintse szívünket szeretetével, és kezünket fogva azon az úton vezessen minket, amely a Megváltóhoz vezet.

Az izraeli Názáret városában található Angyali üdvözlet-bazilikát a római katolikus hagyomány szerint az angyali üdvözlet barlangja fölé emelték, ahol Gábriel arkangyal bejelentette Szűz Máriának Jézus születését. A Közel-Kelet legnagyobb méretű, kétszintes kegyhelytemploma 1960-tól 1969-ig épült újjá, egy 4. századi szentély alapjain. Az épületet 1969-ben szentelte fel VI. Pál pápa. A felső templom falain azóta is gyűlnek az 5-6 méteres mozaik falképek, amelyeket egy-egy ország művészei alkottak és ajándékoztak a templomnak. Az e kötet képanyagául is szolgáló Madonna-ábrázolások – melyek közül a kisebb méretűek a templom fedett udvarára kerültek – folytatják azt az elvet, hogy minden országból legyen ott egy a Szűz Mária tiszteletét kifejező kép. Az egyes képek mellett e kiadványban az adományozó nemzetek nyelvén az Üdvözlégy imája olvasható.

A kötet magyar nyelvű kiadását az egyes műalkotások ihlette rövid verses fohászok gyűjteménye teszi teljessé. A könyvben szereplő képekkel és imákkal szeretnénk segíteni, hogy közelíthessünk Égi Édesanyánkhoz. Az Égi Anya megnyitja minden ember szívét, minden nép szívét, s a Mindenség Szívét a Szeretetre!

Ezúton köszönjük meg a jeruzsálemi Keresztény Információs Központnak, hogy lehetővé tették a názáreti Angyali üdvözlet-bazilika falán lévő alkotások e könyvben való megjelenését.

Kapható a Napfényes Élet Alapítványban és a könyvesboltokban!

On-line Rendelés

Copyright © 2013 Napfényes Élet Alapítvány - info@napfenyes.hu • 1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. mfszt 1. • Telefon: 1/311-9999, 30/311-9999
Tanfolyami helyszín: 1063 Budapest, Bajnok u. 12.