(növényi alapanyagokból tej- és tojásmentesen)

A sütemények és a desszertek mindannyiunk életét megédesítik. Hogyan lehet elôsegíteni azt, hogy testünk egészségét is szolgálják, de ne kelljen a nem kívánatos „kocká­zatoktól és mellékhatások”-tól tartanunk? Sok betegség kialakulásához hozzájárul ugyanis a hagyományos süteményekben található fehér cukor, fehér liszt, állati zsiradék és a különféle adalékanyagok. Bár egyre többen szeretnének egészségesebben élni, az édességekről mégis nehezen mondanak le.

Könyvünk célja, hogy lehetőségeket kínáljunk a régi jól bevált receptek újjávarázsolásához.

Aki szeretné megőrízni az egészségét, szeretne betegség és fájdalom nélkül élni, annak javasolt a jelenlegi étrendjébe olyan értékes tápanyagokat beiktatnia, melyeke­t a teljes kiőrlésű gabonalisztek, a természetes édesítők és a növényi olajok tartalmaznak.

Kiadványunkban torták, piskóták, kelt- és leveles tészták, kevert és gyúrt, valamint sós sütemények leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatos és ízletes édességek kerüljenek az asztalunkra.

Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 85 tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készült, ízletes finomság receptjét adjuk közre mindenki örömé­re és egészségére.
 
        Váradi Tibor

Tartalomjegyzék

Ajánló    
A cukorfogyasztás hatásai    
Hasznos tanácsok az ételkészítéshez    
Áttérés a természetes táplálékokra    
Kelt tészták    

Narancsos kalács    
Almás táska    
Fánk    
Bejgli    
Márványos kuglóf    
Bukta    
Mákos kifli    
Flódni    
Mazsolás kalács    
Burgonyás pogácsa    

Leveles tészták és
házi sütemények    

Köleses batyu    
Leveles tészta alaprecept    
Tiroli meggyes rétes    
Tiroli rétes    
Mézes krémes    
Krémes    
Hólabda    
Fahéjas vagy karobos csiga    
Almás-répás golyó    
Baklava    
Máglyarakás    
Tiroli mákos rétes    
Rózsa-szelet    
Almás-diós kosár    
Almás-lekváros szelet    
Nagymama gesztenyés tekercse    
Szilvás gombóc    
Zserbó I.     
Zserbó II.
Mandulás amarántgolyó    
Kókuszgolyó    
Arab metélt    
Bécsi huszárcsók    
Kókusztekercs    
Tiramisu I.    
Diós kosárka    
Tiramisu II.    
Raffaello-golyó    
Mákos-diós szelet    
Banánhab    
Mákos kedvenc    
Diós csók    
Paradicsomos szelet   

Torták és piskótatészták  
 
Oroszkrém torta    
Piskóta I.
Eszterházy-torta    
Piskóta II.     
Joghurtos torta    
Piskóta III.     
Répás-jázminos torta    
Piskóta IV.     
Epertorta     
Piskóta V.     
Lúdláb torta    
Piskóta VI.     Desszertek    

Somlói galuska    
Almás lepény    
Mézkaramellás körtelepény    
Zabpelyhes sütemény    
Kókuszos kocka    
Diós-mézes tekercs    
Császármorzsa    
Narancsos sütemény     

Kevert és gyúrt tészták
  
  
Piros gyümölcsös sütemény    
Linzer (islerhez, lekváros linzerhez)    
Kapros-túrós lepény    
Skót szárazsütemény    
Fügés-zabos sütemény    
Palacsinta I, II.     
Gesztenyés tallér    
Mákos muffin    
Almás pite    
Sárgarépás tortácska    

Sós tészták  
 

„Sajtos” roló    
Sós rúd    
Zöldséges muffin    
Fűszeres, hagymás cipócska    
Gabonakolbászos hasé    
Pogácsa    
Magvas pogácsa    
Fűszeres rudacskák    
Vendégváró falatok    
Angol pogácsák     
Lángos    
Olívás táska    
Káposztás levél    
Csavart kifli   

 

A szerző

Napfényes Élet Alapítvány

Napfényes Élet Alapítvány

Alapítványunk non-profit alapon, közhasznú tevékenységet folytat. Célunk az emberek testi lelki- szellemi harmóniájának elősegítése. Ennek érdekében előadásokat, táborokat és tanfolyamokat szervezünk (pl.: Természetes életmód alapjai, Szellemtudomány alapjai és haladó tanfolyam). Váradi Tibor (vallásbölcsész, természetgyógyász) előadásait minden héten több száz ember látogatja, ezekről felvételeket készítünk, és közreadjuk azokat audio kazettákon, DVD-n és CD-n.

A kiadó előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a honlap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videóanyag stb.) bármilyen formában történő reprodukálása, terjesztése és értékesítése. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.
Bővebben a szerzői jogokról >>

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó cikkek