Hírek Előadások Karitatív Életmód, gyógyítás Szellemi tanítások
Bemutatkozás | Kiadványaink | Tanfolyamok Keresés | Webáruház | Kapcsolat
www.napfenyesfesztival.hu

Napfényes böjttábor 2018

   

2018. május 1–5. (5 nap 4 éjszaka)

Testi-lelki újjászületés méregtelenítéssel

Szeretettel várjuk az egészséges életmód iránt érdeklődőket és a testi-lelki megújulásra vágyókat egy szakemberek által vezetett ötnapos böjttáborba! A tábor során a közös böjtölés mellett testmozgás, művészeti foglalkozások és az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások teszik tartalmassá a programot.

Szeretné megőrizni az egészségét? Enyhítene betegségein? Vagy csak szeretné jó formába hozni magát? A léböjt egy tökéletes lehetőség mindezekre: segíti a méregtelenítést, a regenerálódást és megfiatalít. A várt eredmény elérése érdekében azonban elengedhetetlen, hogy megfelelő módon böjtöljünk. Táborunkban böjtvezetésben jártas szakorvos és más szakemberek vezetése mellett próbálhatja ki a böjtölést. Az is nyerhet azonban a közösségi böjtölésből, aki már gyakorlott böjtölő: önismereti programokkal, kézműves foglalkozásokkal és az egészséges életmóddal kapcsolatos előadásokkal igyekszünk mélyíteni a léböjt hatásait. És természetesen együtt, távol a hétköznapok rohanásától érdemes igazán böjtölni!

Ízelítő az előadások témáiból:

 • A böjt és a tisztítókúrák elmélete és gyakorlata
 • Miért és hogyan méregtelenítsünk?
 • Gerincbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai
 • Betegségek lelki háttere, stresszkezelés
 • A természetes életmód alapjai

Gyakorlati foglalkozások:

 • Személyiségfejlesztő és önismereti játékok
 • Kreatív és művészeti foglalkozások
 • Stresszoldó módszerek
 • Gerinctorna, do-in (önmasszázs), légzőgyakorlatok
 • Természetjárás

Fakultatív programok (térítés ellenében):

 • Írisz diagnosztikai vizsgálat
 • Gyógy-, frissítő- és talpmasszázs
 • Dr. Voll-féle állapotfelmérés

A tábor teljes időtartama alatt jelen lesz egy böjtvezetésben jártas belgyógyász szakorvos, akitől igény esetén személyes konzultáció kérhető! 

Helyszín: Piliscsaba
Ellátás:
 gyógyteák, böjti levek, forrásvíz
Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban
Részvételi díj: 60 000 Ft  

 

Piliscsaba és a Pilis

Ez a vidék a természetjárók paradicsoma, több jelzett turistaút kezdő és végpontja Dobogókő, mely különleges energiáival tölti meg a környező tájakat. Sziklái, barlangjai, változatos növény- és állatvilága teszi vonzóvá a karsztos Pilis- hegységet. A Budapesttől 25km-re lévő, 210 méter magasan megtelepült Piliscsabát minden oldalról hegyek ölelik körül. A rómaiak az „Ad lucum felicem” (Boldog- liget) nevet adták az erdős hegyoldalakkal körülvett helynek. A pálosok itt keresték "az örök bölcsesség útját". Ennek a bölcsességnek pedig van helyszíne, a pilisi barlangok. A hagyomány szerint a Pilisben van elrejtve a Pálosok ősi kincse.

Cosmos Természetgyógyász Ökopanzió

Szállás Piliscsaba-Klotildligetben lévő, Budapesttől 25 km-re, festői környezetben közvetlenül az erdő szélén, örökzöld kerttel körülvett 40 férőhelyes panzióban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban. 

 

 

Idézetek a böjtről

 • Hippokratész: Aki erős, egészséges és fiatal akar maradni, éljen mértékletesen, eddze testét, lélegezzen tiszta levegőt és kínját inkább böjtöléssel, mintsem gyógyszerekkel gyógyítsa!
 • dr. Otto Buchinger (német orvos, a böjtterápia atyja): A böjt kétségkívül a leghatásosabb biológiai módja a kezelésnek. Egy kés nélküli műtét.
 • Paul Bragg: A böjtölés hozzásegít ahhoz, hogy azzá tedd magad, ami lenni szeretnél. Képessé válunk önmagunk megvalósítására és olyan emberek lehetünk, amilyenek lenni szeretnénk.
 • Hermann Hesse: Sziddhárta: Mindenkinek van varázsereje, mindenki képes elérni a céljait, ha tud gondolkodni, tud várni és tud böjtölni.
 • Mark Twain: A böjt többet tesz az emberért, mint amit a legjobb gyógyszerek vagy a legjobb orvosok tudnak tenni. Nem egy diétáról beszélek, hanem teljes táplálékmegvonásról. Tapasztalatból mondom.

 • A böjt 10 fontos hatása

  A legtöbb emberben negatív kép él a böjtről, pedig a helyesen végzett léböjt csodákat képes tenni az emberrel.

  1. Tehermentesíti a testünket és felébreszti szervezetünk öngyógyító erejét!
  2. Megfiatalít és vitalitást ad!
  3. Kitisztítja a bőrt és ránctalanít!
  4. Feszesíti az izmokat és a kötőszöveteket, mérsékli a narancsbőrt!
  5. Segít a megfelelő testsúly elérésében!
  6. Enyhíti többek között az emésztési és a mozgásszervi panaszokat!
  7. Megelőzi és gyógyítja a legtöbb betegséget, ellensúlyozza a civilizációs életmód káros hatásait!
  8. Lendületet és erőt ad a lelki problémák megoldásához!
  9. Segíti a spirituális elmélyülést!
  10. Méregtelenít testi, lelki és szellemi szinten!

  5 tévhit a léböjtről

  Sokan azt hiszik, hogy a böjt ártalmas, vagy egyenesen életveszélyes, pedig ezek a hiedelmek legtöbbször csak az információhiányból fakadnak. A böjt hasznosságáról és szükségességéről több ezer éves feljegyzések is vannak.

  1. tévhit: A böjt nem más, mint éhezés.
   Valójában a böjt nem éhezés és nem koplalás. A léböjt egy tudatosan vállalt és előre meghatározott ideig tartó lemondás az ételről azzal a céllal, hogy a szervezet öngyógyító erejét aktivizáljuk. Ha megfelelő módon készülünk fel a böjtünkre, akkor nem kell tartós éhségérzetre számítanunk.

  2. tévhit: Böjt alatt az ember felemészti a saját testét alkotó anyagokat, elsorvasztja az izmait.
   Valójában a böjt alatt először azokat az anyagokat kezdi felhasználni a szervezet, amelyek feleslegesen vannak jelen a testünkben. Pl. többlet fehérje, többlet zsír, lerakódások, korábbi fertőzésekből visszamaradt baktériumtörmelékek, stb. Tekintettel arra, hogy a civilizációs életmód mellett sajnos igen sok ilyen anyag halmozódik fel a testünkben, megfelelő hosszúságú böjt alatt lényegében nem bomlik le a szervezet számára hasznos anyag.

  3. tévhit: Böjt alatt az ember legyengül.
   Valójában a helyesen végzett böjt vitalizál, frissít, és csökkenti az alvásigényt. A böjt alatt kialakuló fáradékonyság átmeneti és a böjt hatására beinduló tisztulási folyamatok következtében alakul ki.

  4. tévhit: A böjttől az ember megbetegszik.
   Valójában a helyesen végzett böjt célja a méregtelenítés, az egészségmegőrzés és a gyógyulás. Ha megfelelően végezzük a böjtöt és utána az ún. böjttörést is, akkor nagyon sokat teszünk az egészségünkért.

  5. tévhit: Böjt alatt az ember nem képes mentális teljesítményre.
   Valójában a böjt növeli a koncentrációképességet és javítja a mentális funkciókat. A tisztulási folyamatok miatt felléphet tompultság, ingerlékenység, vagy kedvetlenség, de ezek átmenetiek és hamar szűnnek.

  böjttábor 

  Képek a korábbi táborokból:

   

   

  bojt2-e1473069181276

   

   

   

   

   
    

   


  Napfényes Élet Alapítvány - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. mfszt 1.
  Telefon: 1/311-9999, 30/311-9999

  Copyright © 2013 Napfényes Élet Alapítvány - info@napfenyes.hu • 1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. mfszt 1. • Telefon: 1/311-9999, 30/311-9999
  Tanfolyami helyszín: 1063 Budapest, Bajnok u. 12.