Hírek Előadások Karitatív Életmód, gyógyítás Szellemi tanítások
Bemutatkozás | Kiadványaink | Tanfolyamok Keresés | Webáruház | Kapcsolat

A természetes táplálkozás titkai - előadás-sorozat Váradi Tiborral

 

 

 

A természetes táplálkozás titkai – Gyógyulás és egészségmegőrzés a helyes étrend segítségével

Előadás-sorozat Váradi Tiborral

egészség    •    gyógyulás    •    életerő

Előadók:
Váradi Tibor természetgyógyász
Nagyné Szili Zsuzsanna biológus
dr. Babics Júlia belgyógyász, antropozófus orvos

2017. szeptember 21. – október 26. • csütörtök esténként 18:00–20:00 • 6 alkalom • 15 000 Ft/fő

További információk: http://www.napfenyesgyogykozpont.hu/tanfolyamok-muhelyek/termeszetes-taplalkozas-titkai/ 

Ízelítő a témákból:

• A természetes táplálkozás 12 alapszabálya
• Az állati eredetű ételek fogyasztásának hatásai
• Egészséges étrend a sav-bázis egyensúly alapján
• Az emésztőrendszer betegségei és természetes gyógymódjaik
• Méregtelenítő módszerek: böjt, tisztítókúrák

1. rész – 2017. szeptember 21.
A TERMÉSZETES TÁPLÁLKOZÁS ALAPJAI
Egészség és betegség definíciója. Az egészség 4 alappillére. A holisztikus gyógyászat módszerei és 7 ismérve. Bázisterápiák és kiegészítő terápiák. A leggyakoribb toxinok. A mérgeződés 6 fokozata. A méregtelenítés útja a szervekben. A méregtelenítő szervek fő ellenségei.

2. rész – 2017. szeptember 28.
A TERMÉSZETES TÁPLÁLKOZÁS 12 ALAPSZABÁLYA
A méregtelenítés és a helyes emésztés elősegítésének módjai. A helyes folyadékbevitel. A természetes étkezés időpontja, mennyisége, minősége. A főtt és a nyers ételek aránya az étrendben.
A növényi étrend előnyei. A víz, napfény, levegő jelentősége az egészséges életmódban.

3. rész – 2017. OKTÓBER 5.
AZ ÁLLATI EREDETŰ ÉTELEK FOGYASZTÁSÁNAK HATÁSAI 
A vegetarianizmus tudományos alapjai, morális és spirituális tényezők. A hús-, hal- és tojásfogyasztás, valamint az állati zsírok okozta betegségek. Az emberi és a tehéntej. A tejfogyasztásra visszavezethető betegségek. Ételallergiák. Az állati eredetű ételek helyettesítése növényi ételekkel.

4. rész – 2017. OKTÓBER 12.
EGÉSZSÉGES ÉTREND A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY alapján
Helyes táplálkozás a sav-bázis egyensúly figyelembevételével. A finomított ételek hatásai. Lúgosító és savasító ételek. Ortomolekuláris medicina az egészség szolgálatában. Bélflórarendezés. Lugosító légzések és lugosító fürdők.

5. rész – 2017. október 19.
AZ EMÉSZTŐRENDSZER BETEGSÉGEI ÉS TERMÉSZETES GYÓGYMÓDJAIK
A bélrendszer állapota és az egészség. A leggyakoribb emésztőrendszeri betegségek természetes gyógymódjai (gyomorfekély, reflux, puffadás, hasmenés, székrekedés, felszívódási zavarok, bélgyulladás, bélrendszeri daganatok).

6. rész – 2017. október 26.
MÉREGTELENÍTŐ MÓDSZEREK: BÖJT, TISZTÍTÓKÚRÁK
A helyes böjtölés szabályai és hatásai. A böjt típusai. A böjt testi, lelki és szellemi háttere. A tisztítókúrák jelentősége és alkalmazásuk. Gyümölcskúrák és nyerskúrák. Alapvető tisztítókúrák. Tisztulási tünetek és kezelésük.

Befizetés és tanfolyami helyszín: Napfényes Gyógyközpont
1066 Budapest., Teréz krt. 46. II. emelet 5. (1 percre a Nyugati pályaudvartól)
Nyitva tartás: H-CS 800-2000, P 800-1600, Szo 800-1300• Tel.: 30/311-7777; 1/311-7777
http://www.napfenyesgyogykozpont.hu/tanfolyamok-muhelyek/termeszetes-taplalkozas-titkai/

Copyright © 2013 Napfényes Élet Alapítvány - info@napfenyes.hu • 1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. mfszt 1. • Telefon: 1/311-9999, 30/311-9999
Tanfolyami helyszín: 1063 Budapest, Bajnok u. 12.