Hírek Előadások Karitatív Életmód, gyógyítás Szellemi tanítások
Bemutatkozás | Kiadványaink | Tanfolyamok Keresés | Webáruház | Kapcsolat

A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya

A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya

Támogassuk a szervezet hajnaltól délig tartó tisztulási periódusát bőséges folyadékbevitellel, illetve gyümölcsök fogyasztásával! Ebben az időszakban lehetőleg gyümölcsön kívül más ételféleséget ne fogyasszunk!

Bővebben...

A nyers növényi étrend előnyei

A nyers növényi étrend előnyei

A nyers növényi ételek természetes formájukban fogyaszthatók. Vitaminokban, nyomelemekben, ásványi anyagokban gazdagok. A növények egymást kiegészítő, teljes egységet képviselő tápanyagokat halmoznak fel. Az emésztésükhöz minden anyagot tartalmaznak.

Bővebben...

Vitaminok és nyomelemek jelentősebb növényi forrásai

Vitaminok és nyomelemek jelentősebb növényi forrásai

A (retinol)  -  Répa, paradicsom, kelkáposzta, spenótlevél, brokkoli, cékla, árgabarack, áfonya, sárgadinnye, csipkebogyó, zeller, csalán,petrezselyem, kelkáposzta, fokhagyma

Bővebben...

Egészséges táplálkozás a sav-bázis egyensúly alapján

Egészséges táplálkozás a sav-bázis egyensúly alapján

Nagyon sok betegség a savi mérgezésen alapul. Az elsavasodás következménye a mészhiány is, mivel a felesleges savak közömbösítésére a szervezet a csontokból, a fogakból, a szövetekből vonja ki a kalciumot.

Bővebben...

Tavaszi tisztítókúrák

Tavaszi tisztítókúrák

A mérgek a civilizációs életmód következtében jutnak a szervezetbe. A lerakódás több fázisban történik, egyre súlyosabb betegségeket okozva. Minél korábbi fázisban kezdjük a szervezet tisztítását, annál hamarabb gyógyulunk.

Bővebben...

Áttérés a természetes táplálékokra

Áttérés a természetes táplálékokra

hús  (átmenetileg helyettesítheti: szejtán (búzahús), szója)
tojás "kötőanyagként" használható helyette: őrölt lenmag vízzel elkeverve; zabpehely-, sárgaborsó-, csicseriborsóliszt
tejtermék (átmenetileg helyettesítheti: gabonatejek; magvakból, szójából készült tej-jellegű készítmények)

Bővebben...

Cukor: édes méreg

Cukor: édes méreg

A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A legfőbb ok, amiért ártalmunkra van, az, hogy a természetben előforduló növények cukortartalma lényegesen alacsonyabb, mint a bolti fehércukoré.

Bővebben...

Tej: élet, erő, egészség?

Tej: élet, erő, egészség?

Számos helyről kapunk jelzéseket, melyek egy irányba mutatnak: A tej nem az a tökéletes táplálék, amit eddig annak hittünk; sem a felnőttek, sem a gyerekek számára. nem természetes.

Bővebben...

Enni vagy nem enni? - A húsfogyasztás következményei

Enni vagy nem enni? - A húsfogyasztás következményei

A húsfogyasztás egészségügyi, morális és gazdasági hátrányai - Ez a cikksorozat, mint a címéből már sejthető, azt a kényes kérdést fogja boncolgatni, hogy miért is kell kizárni a húst az ember étrendjéből.

Bővebben...

Életmód, gyógyítás

Copyright © 2013 Napfényes Élet Alapítvány - info@napfenyes.hu • 1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. mfszt 1. • Telefon: 1/311-9999, 30/311-9999
Tanfolyami helyszín: 1063 Budapest, Bajnok u. 12.